Přeskočte PC reproduktory – monitory iLoud

Monitory IK Multimedia iLoud Precision a iLoud Micro

Možná už jste zaregistrovali velmi populární minimalistické monitory iLoud Micro nebo větší, ale stále na svůj ohromný zvuk malé iLoud MTM. To jsou monitory, které za mě jako video editora a posluchače znějí nádherně. Nečekejte hodnocení pro muzikanty a zvukaře. V DISK Multimedia už vědí, že značku IK Multimedia nebo spíš jejich monitory iLoud mám rád, a tak mi nabídli, zda si chci poslechnout řadu Precision. Odmítli byste takovou nabídku?  Přečíst

Gimbal Manfrotto MVG460FFR

Prozradím vám, že jsem si zatím vždy vystačil s vlastním tělem, malým stativem a optickou stabilizací objektivu. Ale vždycky to byl boj, protože natáčení pohybu z ruky je vidět. Někdy se obraz podaří stabilizovat ve střižně, ale místo lepšího zdroje pracujeme doslova na jeho opravě. Postprodukční stabilizace znamená ořez obrazu, jinými slovy digitální zoom, jinými slovy zhoršení ostrosti. Zároveň pracujeme s kratším klipem v místě, kde je obraz stabilní, takže ho často zpomalujeme. A pokud nemáme 120 nebo alespoň 60 snímků za vteřinu ve 4K, znovu ve střižně zpomalujeme dopočítáním chybějících snímků a to na kvalitě také nepřidá.

Přečíst

Magic Keyboard

Magickou klávesnici teď máme k dispozici jak pro iPad, tak konečně ke všem MacBookům. Pojďme si říct, proč se jí říká magická. Seberete lidem normální klávesnici, necháte je 5 let trápit, pak jim ji vrátíte a oni z ní mají radost. Kouzlo!

Přečíst

Monitor EIZO, na který jsem čekal

CS2740 je monitor, na který jsme čekali. Já jsem na něj čekal. 4K panel, ke kterému můžeme jedním USB-C kabelem připojit MacBook, a zajistit mu tak napájení, přenos obrazu i dat. U kancelářského EIZA s tenkým rámem si tuhle vychytávku pochvaluji už delší dobu. V bílé barvě jsem se do něj přímo zamiloval a můžete ho vídat na mém stole. Ale tohle je monitor z rodiny ColorEdge, což je označení profesionální řady EIZO, kam spadá grafika, foto, video, obecně digitální produkce. Už na kancelářském EIZU vypadají fotky nádherně. Už u něj 4K zobrazuje všechno hezky ostře, a jak je u zdravých monitorů zvykem, na matném povrchu, aby nás nerušily žádné odlesky. Jistě znáte ten argument, že lesklý displej stejně jako lesklá fotografie lépe zobrazuje detaily. U tohoto EIZA mám pocit, jako kdybych se díval do ostrého lesklého monitoru, ale bez těch odlesků. Prostě nádhera!
Přečíst

Reakce na iPad Pro 2020

Ovečky Applu se právě půlí na dva tábory, protože mají pocit, že jejich iPad přestává být iPadem tak, jako ho prezentoval Steve Jobs, a začíná být počítačem. Pro všechny ostatní je to dobrá zpráva. Apple nás potěšil, ale dalo se čekat, že přijdou novinky, protože je to jako obří rozjetý vlak, který má dlouhatánskou brzdnou dráhu, a proto je někdy lepší vůbec nebrzdit. Věřím, že značka tím udělala radost nám všem, protože konečně můžeme mluvit o tom, co máme rádi, a reklamou si připomenout, že když budeme iPad používat v sedě se zalomeným krkem, tak se z toho brzy položíme na lopatky, protože nás logicky rozbolí celá kostra, a že s iPadem můžeme fotit v metru a vypadat u toho jako… No nic, co je nového.

Přečíst

Jony Ive opouští Apple

Když jsem se dozvěděl, že Jony Ive opouští Apple, bylo mi to líto, protože patří mezi moje hlavní hrdiny značky. Hledám vysvětlení a to bych s vám rád shrnul jako hravý příběh, svoji úvahu, protože pravdu zná pouze Jony Ive a ten neopouští Apple tento rok, ale spíš několik let.
Přečíst